Uložení kabelového systému

 

Je několik možností, jak schovat nebo ukončit kabely tak, aby se nám neválely nevzhledně po zemi, nepřekážely nám v běžném provozu nebo aby nedošlo k jejich poškození a zároveň byly přístupné při nutnosti opravy nebo výměny. U nás v nabídce najdete podlahové krabice, které je možné nainstalovat do podlah, splňující hloubku pro její možné uložení (výška krabice 100 mm).

Podlahová krabice

Hliníková krabice s tloušťkou stěny 1 mm se usadí do podlahy a následně se osadí například modulárními zásuvkami (až 6 běžných zásuvek), usb konektory, svorkami na připojení audio kabelu atd.

714_podlahova-krabice-hs4

Instalace podlahové krabice

Umisťuje se pod úroveň podlahy s kabelovým rozvodem. Její instalace zajistí zcela rovnou podlahu, bez jakýchkoliv vyvýšených bodů. Zařízení jsou ke krabici připojená buďto konektorem nebo šňůrami s vidlicí. Víko podlahové krabice může být opatřeno průchodem pro menší kabely, tzn. že víko zůstane zavřené při provlékání menších kabelů. Jelikož se jedná o část podlahy, je horní vrstva krabice přizpůsobena pochozí ploše podlahy – lze na ni položit podlahovou krytinu. Podlahová krabice disponuje stavitelným víkem, kterým se dá v případě špatného zabudování dostat do roviny.

Druhy podlahových krabic

  1. 4 moduly - prostor pro 2 zásuvky,
  2. 8 modulů - prostor pro 4 zásuvky,
  3. 12 modulů -  prostor pro 6 zásuvek,
  4. 16 modulů - prostor pro 8 zásuvek.

Využití podlahové krabice

Podlahové krabice mají široký záběr využití. Tím, že díky podlahové krabici zůstane povrch rovný, nachází své využití hlavně v objektech, které si nemohou dovolit jakékoliv narušení podlahy. Jde například o autosalony (časté přejíždění aut po podlaze), muzea (posouvání exponátů), výstaviště a haly (časté střídání expozic) či jeviště. Také se čím dál častěji využívá v kancelářích typu open space, jelikož i zde dochází k častým změnám co se týká vzhledu – „stěny“ se posouvají dle aktuálních potřeb pracovníků kanceláře. 

Nemusí se však nacházet jen v komerčních prostorách. Podlahová krabice pro domovní rozvody je velice pohodlným řešením, jak mít vše na jednom místě pro případ opravy, výměny či poruchy.

Výběr podlahové krabice

Pokud jste dočetli až sem, věříme, že volba a instalace podlahové krabice je pro vás trochu snadnější než na začátku tohoto článku. Máme pro vás ale ještě pár posledních bodů, o kterých je důležité vědět a zohlednit je při výběru a montáži podlahové krabice. 

  1. Při potřebě více zásuvek v jedné podlahové krabici, je nutné dávat pozor na to, kolik modulů krabice obsahuje. Obecně platí, že podlahová krabice musí mít dvakrát více modulů než tolik, kolik potřebujete zásuvek (16 modulová krabice má prostor pro 8 zásuvek, 8 modulová krabice má prostor pro 4 zásuvky..).
  2. Veškeré vybavení krabic je nutné koupit si na míru dle vašich individuálních potřeb. Zásuvky, svorky nebo konektory najdete v naši nabídce.